• Haarlemmerstraat
  • Burchtsteeg-Leiden-winkelend-publiek-038
  • WinkelendPubliek- MGL6944 0001
  • MG 0440bewerkt
  • Koopavond-winkelend-publiek-Breestraat
  • MG 0220
  • Pieterskwartier
  • MG 0886

Leiden steeds vaker op het verlanglijstje van landelijke retailers en horecaformules

De realisatie van onder andere de diepste parkeergarage van Europa (Lammermarkt), de Catherinasteeg die deze zomer open gaat en de herinrichting van de Haarlemmerstraat die eind mei start, leiden tot een toenemende interesse van nieuwe ondernemers in de Leidse binnenstad.

Hans Gennotte, vestigingsadviseur bij Centrummanagement Leiden beaamt dit: “Wekelijks heb ik met diverse organisaties contact over de vestigingsmogelijkheden in de binnenstad. Retailers en horecaformules benoemen in de gesprekken dat de huidige ontwikkelingen hun extra nieuwsgierig hebben gemaakt. Ook uit de Retail Risk Index (RRI) van onderzoeksbureau Locatus kan worden opgemaakt dat de belangstelling voor panden stijgt. Leiden staat op de tweede plaats van binnensteden met het grootste aantal panden met een gezond risicoprofiel. De tijd dat een pand leeg staat, invullingen van naastgelegen panden en de verhouding tussen vraag en aanbod zijn factoren die medebepalend zijn voor de index.”

Lees meer

Interview met Marion Driessen-Laarhoven van KOSi

Aan het woord is Marion Driessen-Laarhoven van KOSi in de Leidse Burgsteeg. Deze winkel is één van de financieringen van het Leids Startersfonds en is nu ruim een jaar open. Het is een kledingwinkel, of liever gezegd een boetiek, en biedt vrouwenmode die bijzonder, maar vooral ook draagbaar en comfortabel is. Marion komt uit een echt ondernemersgezin en wilde altijd al iets voor haarzelf doen. Na drie jaar in een kledingwinkel gewerkt te hebben, ontdekte zij dat er een gat in de markt voor vrouwenmode was. Aan de ene kant zijn er de goedkope ketens en aan de andere kant de dure boetieks, maar geen leuke boetiek met betaalbare kleding. Een idee is geboren!

Lees meer

Interview met Marlies Lammers van Stik 'n Stof

Aan het woord is Marlies Lammers van Stik ’n Stof in Leiden. Deze winkel is de eerste financiering van het Leids Startersfonds en is nu ruim een jaar open. Het is een winkel met een bijzondere collectie designer en ecologische stoffen, fournituren en goed gereedschap. Marlies is op haar 18e naar Leiden verhuisd voor haar studie en is getrouwd met een Leidenaar. Zij heeft een Nederlandse vader en een Filipijnse moeder en heeft altijd veel gereisd. Deze achtergrond heeft gezorgd dat zij breder kijkt dan de meeste andere mensen en goed is in verbindingen leggen. Zo haalt zij bijvoorbeeld exclusieve stoffen uit Engeland en kunnen er in de winkel workshops gevolgd worden.

Marlies Lammers2

Lees meer

Open Pandendag 2016

Op donderdag 10 november van 11.45 tot 17.00 uur organiseert Stichting Centrummanagement Leiden i.s.m. haar partners de 4de Open Pandendag voor (potentiële) retailers, ondernemers, vastgoedeigenaren, makelaars en investeerders. Schrijf u nu gratis in en ontdek de mogelijkheden van Leiden als vestigings- en investeringsstad.

5 Redenen waarom u deze dag niet mag missen:
- experts uit de zakelijke markt en overheid informeren u over de huidige en toekomstige stadsontwikkelingen;
- brancheorganisaties delen hun visie op de toekomst van winkelgebieden en de vastgoedmarkt;
- 3 gevestigde ondernemers en 3 nieuwkomers geven antwoord op al uw vragen tijdens de Q&A sessies;
- u ontvangt informatie over actuele loop- en koopstromen;
- we laten u in een half uur een aantal kans locaties zien per T-Rex trein.

Lees meer