• Haarlemmerstraat
  • MG 0886
  • Burchtsteeg-Leiden-winkelend-publiek-038
  • Koopavond-winkelend-publiek-Breestraat
  • Pieterskwartier
  • WinkelendPubliek- MGL6944 0001
  • MG 0440bewerkt
  • MG 0220

Leids Startersfonds neemt tijdelijk geen nieuwe financieringsaanvragen meer aan

Het doel van het LSF is om leegstand van winkelpanden tegen te gaan in Leiden en dat is door het vullen van meer dan 10 winkelpanden in 5 jaar tijd eigenlijk goed gelukt. Qua aantal lijkt het laag, maar als men kijkt naar de cijfers van het aantal nieuwe gevulde winkels in Leiden (los van de ketens) is er zeker in de beginperiode ongeveer 20% van de MKB-ers bij het LSF terecht gekomen. Daarnaast heeft het LSF ook een aantal concepten niet gehonoreerd met een lening.

Lees meer

Oproep voor talentvolle ondernemers: kunnen wij een handje helpen om je ondernemersdroom tot leven te brengen in Haarlemmerstraat Oost?*

Haarlemmerstraat Oost is een straat die op dit moment volop in ontwikkeling is en waar mooie ondernemerskansen liggen.Haarlemmerstraat Oost is een straat die op dit moment volop in ontwikkeling is en waar mooie ondernemerskansen liggen.•


Meerdere nieuwe ondernemers zullen hier binnenkort starten.

• Gunstige huurtarieven.
• Er zijn ontwikkelingen rondom de bereikbaarheid.
• Diverse bestaande panden krijgen een facelift.


Begin januari is Sofie Dijkhuizen gestart als Vestigingsadviseur Binnenstad Leiden bij Stichting Centrummanagement Leiden. In deze functie ziet zij alles terugkomen wat ze het liefst doet, namelijk het verbinden van partijen zoals gemeente, makelaars, vastgoedeigenaren en ondernemersverenigingen, maar ook creatieve concepten verwezenlijken en samen met ondernemers Leiden nog mooier maken! Allemaal in haar eigen stad!De komende periode zal ze zich vooral gaan focussen op het centrumgebied Haarlemmerstraat Oost. Daarom roept Centrummanagement Leiden (potentiële) ondernemers op om de bestaande dromen, concepten en ideeën met haar te delen. Samen kan er gekeken worden naar de verschillende mogelijkheden voor Haarlemmerstraat Oost.Verras en inspireer ons en stuur je ondernemersidee voor 28 februari 2019 naar Sofie Dijkhuizen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., samen maken we dan de volgende stap!


Stichting Centrummanagement Leiden
Stichting Centrummanagement Leiden is er voor iedereen met een onderneming die aangesloten is bij een ondernemers- of branchevereniging. We bevinden ons als het ware op de rotonde waar alles vanuit Leidse ondernemerskringen voorbijkomt: ambities, initiatieven, zorgen en weerstand. Waar onze inbreng meerwaarde kan opleveren, gaan wij aan de slag met het uitbouwen van draagvlak, belangenbehartiging, het sturen in gebiedsontwikkeling en gebiedsmanagement.*alle reacties zal Centrummanagement Leiden samen met de Gemeente Leiden toetsen op haalbaarheid

Interview met Misia Guicherit van Skyler Store

Nog geen jaar open en al een groot succes in Leiden. Mei 2017 begon de 31-jarige Misia Guicherit met behulp van het Leids Startersfonds een geheel nieuwe meubelwinkel in het centrum van Leiden; Skyler Store. Misia is een geboren en getogen Leidse en komt uit een echte ondernemersfamilie. Zij is eerst in het bankwezen en daarna in de mode actief geweest. Na een opleiding Interieurstyling gedaan te hebben, is Misia nu meer dan 100% van haar tijd met Skyler Store aan de Nieuwe Rijn 51 bezig.

Na enkele aanvragen om bij mensen thuis interieuradvies te geven, kwam zij op het idee om ook zelf de meubels en accessoires te gaan leveren. Zo gedacht, zo gedaan. Via een snelle financiering voor de benodigde voorraad van het Leids Startersfonds kon Misia haar eigen winkel beginnen.

SkylerMisia zag kansen in Leiden voor een winkel met betaalbare, doch hippe en leuke, meubels. Ook speelt duurzaamheid en fair-trade een belangrijke rol. De winkel is relatief klein, maar door veel te wisselen is er altijd wel weer iets nieuws te vinden. Vaak worden de mensen geïnspireerd door de combinaties die ze zien in de winkel en wordt het later één-op-één online gekocht. En alles wordt gratis verzonden en binnen een week geleverd! Naast de fysieke winkel, is de webwinkel dan ook van groot belang. Hier kan de gehele collectie bekeken worden.

Het draait allemaal beter dan gehoopt en er wordt alweer uitgekeken naar een twee keer zo groot pand. Ook doet zij nog steeds interieuradvies vanuit de winkel of aan huis.

Misia vindt Leiden een leuke stad “lekker kneuterig” en zou niet weg willen. Zelf heeft ze niet veel te maken met de gemeente Leiden, maar zij is wel over hen te spreken “Er is veel ten goede veranderd de laatste vijf jaar.”. Op uitgaansgebied kan het nog wel een stuk beter. Nu is het vrij beperkt; studentenkroeg of bruine kroeg.

Als advies voor andere ondernemers wil ze graag meegeven “gewoon doen!”. En probeer niet alles alleen te doen, roep hulp in waar nodig. “Samen ben je echt sterker.”

Hier hebben wij van het Leids Startersfonds niets meer aan toe te voegen, behalve hoe prachtig het is om te zien hoe deze zelfverzekerde onderneemster zo geweldig aan de weg aan het timmeren is in Leiden.

Interview met Monique Holswilder van WOW Duurzaam Design

Anderhalf jaar geleden is Monique Holswilder met behulp van het Leids Startersfonds een eco conseptstore begonnen. De producten die je hier kunt vinden zijn ontworpen en gemaakt door voornamelijk jong talent en kleine labels uit Nederland en België met oog voor mens en natuur. De variatie is groot, van kleding tot kleine meubels en van woonaccessoires tot kunst.

Lees meer

Kom ook en ontmoet collega winkeliers

Economie071 organiseert op woensdag 25 oktober een werkconferentie voor winkeliers en winkelpandeigenaren in de Leidse regio. Ondernemers, retailexperts en gemeenten hebben in het kader van de regionale retailvisie samen concrete actieplannen opgesteld voor sterke winkelgebieden. Het expertteam geeft een terugkoppeling van de belangrijkste bevindingen en aanbevelingen, er worden inspirerende workshops aangeboden en we sluiten de avond af met een netwerkborrel.

Lees meer

Meer artikelen...