• Burchtsteeg-Leiden-winkelend-publiek-038
  • MG 0440bewerkt
  • Haarlemmerstraat
  • MG 0886
  • MG 0220
  • Koopavond-winkelend-publiek-Breestraat
  • WinkelendPubliek- MGL6944 0001
  • Pieterskwartier

Leiden steeds vaker op het verlanglijstje van landelijke retailers en horecaformules

De realisatie van onder andere de diepste parkeergarage van Europa (Lammermarkt), de Catherinasteeg die deze zomer open gaat en de herinrichting van de Haarlemmerstraat die eind mei start, leiden tot een toenemende interesse van nieuwe ondernemers in de Leidse binnenstad.

Hans Gennotte, vestigingsadviseur bij Centrummanagement Leiden beaamt dit: “Wekelijks heb ik met diverse organisaties contact over de vestigingsmogelijkheden in de binnenstad. Retailers en horecaformules benoemen in de gesprekken dat de huidige ontwikkelingen hun extra nieuwsgierig hebben gemaakt. Ook uit de Retail Risk Index (RRI) van onderzoeksbureau Locatus kan worden opgemaakt dat de belangstelling voor panden stijgt. Leiden staat op de tweede plaats van binnensteden met het grootste aantal panden met een gezond risicoprofiel. De tijd dat een pand leeg staat, invullingen van naastgelegen panden en de verhouding tussen vraag en aanbod zijn factoren die medebepalend zijn voor de index.”

De interesse van ondernemers voedt het Centrummanagement Leiden graag door de huidige ontwikkelingen toe te lichten en de kansen letterlijk aan te wijzen. Hiervoor biedt de organisatie gratis en onafhankelijk advies, een overzicht met verhuurbare panden en kan men de jaarlijkse Open Panden Dag en de Retailsloep bezoeken.
Op vrijdag 19 mei vindt de jaarlijkse Retailsloep plaats. Leiden heeft in totaal maar liefst 28 km aan grachten en singels, een mooie reden om Leiden vanaf het water te presenteren. Samen met experts van de Gemeente Leiden, makelaars en het Leids Startersfonds worden (potentiële) ondernemers op de hoogte gebracht van de huidige ontwikkelingen, hotspots, beleidsmatige veranderingen en trends in de binnenstad van Leiden. “Wij zijn als stad altijd op zoek naar de ideale match tussen ondernemers en het DNA van een sfeergebied. Dat kun je het beste laten zien en de Retailsloep is een uitgelezen kans om geïnteresseerden op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen in Leiden”, aldus Hans Gennotte.
Meer informatie over ondernemen in Leiden en het programma van de Retailsloep? Raadpleeg de website www.centrumvanleiden.nl/ondernemen