• Burchtsteeg-Leiden-winkelend-publiek-038
  • Koopavond-winkelend-publiek-Breestraat
  • MG 0440bewerkt
  • MG 0886
  • MG 0220
  • WinkelendPubliek- MGL6944 0001
  • Pieterskwartier
  • Haarlemmerstraat

Interview met Youssef Tatou van Make-up by Tatou

Youssef is meer dan een jaar geleden het succesvolle Make up by Tatou begonnen via steun van het Leids Startersfonds. Deze mooie winkel zit in een prachtig pand op de Haarlemmerstraat. Youssef is pas 26 jaar, heeft een HBO opleiding HRM als achtergrond en heeft al een hele carrière achter de rug. Onder andere als franchisenemer bij Jamin, als HR medewerker bij diverse zorginstellingen en nu als succesvol ondernemer in de cosmetica branche.

Youssef kwam op het idee doordat veel mensen hun favoriete make-up merken in het buitenland kopen. Na zich georiënteerd te hebben in onder andere Berlijn, Londen en New York, heeft Youssef het concept uitgewerkt voor Make up by Tatou. Een cosmetica concept met social media gedreven en betaalbare merken.

winkelDe winkel voert nu ongeveer 20 merken in Nederland. Bekend en nieuw op de markt. Op deze manier blijft Make up by Tatou zich onderscheiden.Youssef gelooft sterk in fysieke winkels, want daar kan professioneel make up advies gegeven worden. Daarbij kan de klant zelf haar favoriete producten ontdekken. De webshop is een extra service. Niet alleen Youssef is gepassioneerd in zijn vak, maar bij het gehele jonge team is het enthousiasme duidelijk zichtbaar.

Youssef is met het Leids Startersfonds in contact gekomen, omdat de gesprekken voor financiering met de banken stroef verliepen. Bij het Startersfonds ging het allemaal vlotter en was de financiering snel rond. Het idee van een coach was ook aantrekkelijk, alhoewel die behoefte nu minder is bij Youssef.

Youssef komt zelf uit Den Haag en vindt Leiden een leuke stad. Het fijnste is de combinatie van de gezellige sfeer die de stad ademt en de spontaniteit van de Leidenaren. Het zou wel leuk zijn als de gemeente Leiden meer initiatief zou nemen om de binnenstad nog aantrekkelijker te maken. Bijvoorbeeld door verplichte minimum openingstijden en gratis parkeren op zondag.

Het Leids Startersfonds is trots om zo’n ambitieuze en gedreven ondernemer op weg te hebben geholpen en is erg verheugd om te zien dat Make up by Tatou binnenkort zijn tweede vestiging gaat openen in Haarlem. En daar zal het niet bij blijven. Het plan is om de komende vijf jaar 12 tot 15 winkels te openen door heel Nederland.

Het advies van Youssef aan andere ondernemers is “Wees niet bang om te proberen en volg je dromen.” Hier kunnen wij ons, als Leids Startersfonds, helemaal in vinden en wij hopen dat nog vele anderen proberen om in Leiden een winkel te starten.