• MG 0220
  • Burchtsteeg-Leiden-winkelend-publiek-038
  • MG 0886
  • Koopavond-winkelend-publiek-Breestraat
  • MG 0440bewerkt
  • WinkelendPubliek- MGL6944 0001
  • Pieterskwartier
  • Haarlemmerstraat

Interview met Misia Guicherit van Skyler Store

Nog geen jaar open en al een groot succes in Leiden. Mei 2017 begon de 31-jarige Misia Guicherit met behulp van het Leids Startersfonds een geheel nieuwe meubelwinkel in het centrum van Leiden; Skyler Store. Misia is een geboren en getogen Leidse en komt uit een echte ondernemersfamilie. Zij is eerst in het bankwezen en daarna in de mode actief geweest. Na een opleiding Interieurstyling gedaan te hebben, is Misia nu meer dan 100% van haar tijd met Skyler Store aan de Nieuwe Rijn 51 bezig.

Na enkele aanvragen om bij mensen thuis interieuradvies te geven, kwam zij op het idee om ook zelf de meubels en accessoires te gaan leveren. Zo gedacht, zo gedaan. Via een snelle financiering voor de benodigde voorraad van het Leids Startersfonds kon Misia haar eigen winkel beginnen.

SkylerMisia zag kansen in Leiden voor een winkel met betaalbare, doch hippe en leuke, meubels. Ook speelt duurzaamheid en fair-trade een belangrijke rol. De winkel is relatief klein, maar door veel te wisselen is er altijd wel weer iets nieuws te vinden. Vaak worden de mensen geïnspireerd door de combinaties die ze zien in de winkel en wordt het later één-op-één online gekocht. En alles wordt gratis verzonden en binnen een week geleverd! Naast de fysieke winkel, is de webwinkel dan ook van groot belang. Hier kan de gehele collectie bekeken worden.

Het draait allemaal beter dan gehoopt en er wordt alweer uitgekeken naar een twee keer zo groot pand. Ook doet zij nog steeds interieuradvies vanuit de winkel of aan huis.

Misia vindt Leiden een leuke stad “lekker kneuterig” en zou niet weg willen. Zelf heeft ze niet veel te maken met de gemeente Leiden, maar zij is wel over hen te spreken “Er is veel ten goede veranderd de laatste vijf jaar.”. Op uitgaansgebied kan het nog wel een stuk beter. Nu is het vrij beperkt; studentenkroeg of bruine kroeg.

Als advies voor andere ondernemers wil ze graag meegeven “gewoon doen!”. En probeer niet alles alleen te doen, roep hulp in waar nodig. “Samen ben je echt sterker.”

Hier hebben wij van het Leids Startersfonds niets meer aan toe te voegen, behalve hoe prachtig het is om te zien hoe deze zelfverzekerde onderneemster zo geweldig aan de weg aan het timmeren is in Leiden.