• WinkelendPubliek- MGL6944 0001
  • Haarlemmerstraat
  • MG 0220
  • Pieterskwartier
  • MG 0886
  • Burchtsteeg-Leiden-winkelend-publiek-038
  • Koopavond-winkelend-publiek-Breestraat
  • MG 0440bewerkt

Interview met Marlies Lammers van Stik 'n Stof

Aan het woord is Marlies Lammers van Stik ’n Stof in Leiden. Deze winkel is de eerste financiering van het Leids Startersfonds en is nu ruim een jaar open. Het is een winkel met een bijzondere collectie designer en ecologische stoffen, fournituren en goed gereedschap. Marlies is op haar 18e naar Leiden verhuisd voor haar studie en is getrouwd met een Leidenaar. Zij heeft een Nederlandse vader en een Filipijnse moeder en heeft altijd veel gereisd. Deze achtergrond heeft gezorgd dat zij breder kijkt dan de meeste andere mensen en goed is in verbindingen leggen. Zo haalt zij bijvoorbeeld exclusieve stoffen uit Engeland en kunnen er in de winkel workshops gevolgd worden.

Marlies Lammers2

Tijdens haar studie heeft Marlies in de horeca gewerkt, na haar studie in de hulpverlening en vervolgens in maatschappelijk vastgoed. Iets heel anders dan haar huidige werk. Of toch niet? Haar werkzame leven wordt gekenmerkt door samen te werken, persoonlijk contact, duurzaamheid, zorgzaamheid, inspiratie en kwaliteit. Allerlei zaken die nu ook in haar winkel zijn terug te vinden.

Enkele jaren geleden ontstond het idee om een eigen winkel te beginnen, omdat er een gebrek aan aanbod was in Leiden en creatief werken met haar handen altijd een passie is geweest. Sinds april 2014 is het dan zover en runt Marlies met succes een eigen winkel op de Stille Rijn in Leiden. Door samenwerking met anderen, die zijn gespecialiseerd in wol en quiltstoffen, is er in de winkel een compleet aanbod te vinden op het gebied van handwerken. In de winkel zelf kan er ook gehandwerkt worden en vinden er regelmatig workshops plaats. Ook is Marlies vaak te vinden op beurzen en markten door het hele land. Ondertussen groeit de bekendheid
van Stik 'n Stof gestaag en komen er klanten van heinde en verre naar Leiden om die ene speciale stof of iets anders te kopen. Via de webshop wordt er ook steeds meer verkocht.

Stik ’n Stof kijkt terug op een goede start en samenwerking met het Leids Startersfonds en is heel blij met de financiering en de aangeboden coaching. Na een leuk maar hectisch jaar, met veel leermomenten en veranderingen, geeft Marlies aan dat het misschien tijd wordt om met een ander soort coach verder te gaan. Dit is voor het Leids Startersfonds geen enkel probleem gezien de verschillende soorten ondernemers binnen het fonds.
Ook maakt zij graag gebruik van het netwerk dat het Leids Startersfonds te bieden heeft.

Marlies wil nog wel kwijt dat Leiden een mooie historische stad is met een gezellig dorpsgevoel. Ook een stad in beweging, waar de laatste jaren veel vernieuwingen en goede initiatieven plaatsvinden.

Nog een laatste opmerking van deze gedreven onderneemster voor alle andere ondernemers “Niet wachten, maar doen!” Daar kunnen wij ons van het Leids Startersfonds helemaal in vinden